Працюватимуть над законопроектом щодо відкликання депутатів місцевих рад

Комітет Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування за період сьомої сесії планує розглянути більш як 400 проектів законодавчих актів. Серед них з опрацювання понад 100 законопроектів комітет визначено головним.
Це, зокрема, зміни до Закону України про службу в органах місцевого самоврядування, законопроект про внесення змін до Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» (щодо відкликання депутатів місцевих рад), проект закону про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення районних у місті Києві рад.
Також парламентарії працюватимуть над проектом закону про внесення змін до деяких законів України щодо надання органам місцевого самоврядування повноважень встановлювати обмеження продажу пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових, проектом закону про внесення змін до Закону України «Про адміністративні послуги» щодо фінансування діяльності центрів надання адміністративних послуг, законопроектом про внесення змін до деяких законів України щодо утворення, реорганізації та ліквідації, найменування і перейменування місцевих державних адміністрацій тощо.
Крім того, комітет планує в порядку контролю за виконанням законів, постанов Верховної Ради 10 питань.
Заплановано також низку слухань, семінарів, круглих столів та інших заходів, що проводитимуться в Києві та за його межами. Зокрема, наприкінці жовтня в Маріуполі має відбутися Міжрегіональний форум розвитку місцевого самоврядування, у листопаді в Ужгороді та Мукачеві — круглі столи на тему: «Практика застосування Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» на прикладі територіальних громад Закарпатської області» та «Співробітництво територіальних громад як механізм формування ефективного та спроможного місцевого самоврядування».
А у вересні відбудеться візит делегації комітету до Королівства Іспанія, де народні депутати ознайомляться з іспанською системою місцевого самоврядування.

Парламентарії контролюють виконання бюджетних програм

За період шостої сесії Верховної Ради України восьмого скликання парламентський Комітет у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю в межах виконання контрольної функції заслухав на своїх засіданнях низку питань.
Зокрема, народним депутатам доповіли про стан виконання бюджетних програм з питань соціального захисту учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю за 2016 рік та оперативну інформацію за перший квартал 2017 року.
Також комітет розглянув стан реалізації Постанови Верховної Ради України «Про забезпечення належним медичним обслуговуванням військовослужбовців та осіб рядового і начальницького складу, які зазнали поранення, контузії чи іншого ушкодження здоров’я під час проведення антитерористичної операції на Сході України» (№ 1286) з урахуванням звернення волонтера Валентини Єршової.
Окрім того, було заслухано питання про стан виконання у 2017 році бюджетних програм з питань соціального захисту людей з інвалідністю.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради.