Після капітального ремонту відкрили автомобільний шляхопровід, який з’єднує три найбільші міста підконтрольної частини Луганщини: Сєверодонецьк, Лисичанськ і Рубіжне. Через довготривалу експлуатацію, пересування військової техніки та обстріли, яких зазнало місто у 2014 році, об’єкт отримав істотні пошкодження. Через небезпеку рух автотранспорту по шляхопроводу було обмежено.

Стрічку розрізають (зліва направо) міський голова Сєверодонецька Валентин Казаков, Ніл Вокер та Юрій Гарбуз.

Фото прес-служби Луганської ОДА—ВЦА.

У березні 2017-го Програма розвитку ООН за фінансової підтримки уряду Японії розпочала капітальний ремонт об’єкта. Були відремонтовані та посилені опори шляхопроводу, плити покриття, повністю замінений асфальт, у тому числі під’їзних до об’єкта доріг, встановлена сучасна автономна система освітлення, яка працює на енергії сонця та вітру. Бюджет будівельних робіт становив 300 тис. доларів.
У церемонії відкриття об’єкта взяли участь голова Луганської ОДА — керівник обласної ВЦА Юрій Гарбуз і постійний представник ПРООН в Україні Ніл Вокер.
Відновлення об’єкта приведе до збільшення транспортної потужності дороги до 8 тис. машин на добу. Це означає зростання обсягів виробництва, створення додаткових робочих місць на місцевих підприємствах, поліпшення логістики та транспортного сполучення в області.