До Дня Незалежності

 

23 серпня, до Дня Прапора, у Рівному на майдані Незалежності відбудеться церемонія підняття синьо-жовтого стягу. У заході візьмуть участь керівники області та міста, військові, учасники АТО, державні службовці, представники відомств, громадських організацій, молодь.


Цього самого дня у Рівненському обласному музичному драмтеатрі відбудуться урочистості до 26-ї річниці Незалежності України, де відзначать мешканців Рівненщини — за вагомі здобутки, значний особистий внесок у розбудову незалежності.

 

У День Незалежності, 24 серпня, покладанням квітів вшанують загиблих за Україну на «Алеї Героїв» кладовища «Нове» та біля пам’ятника «Загиблим за Україну». А на майдані Незалежності відбудеться спільний молебень за Україну «Боже, Великий, нам Україну храни».


Протягом дня на головному майдані Рівного триватимуть урочисті заходи — плац-концерт духового оркестру ОК «Захід», мистецькі акції, дитяче гранд-шоу, фестиваль освітянських хорів тощо. А на рівненському мототреці відбудеться міжнародний спідвейний турнір, в якому за Кубок Незалежності України змагатимуться гонщики із шести країн Європи.


Крім того, у Рівненському обласному краєзнавчому музеї 22 серпня презентують мистецький проект «Війномир’я», присвячений Дню Незалежності України. Це виставка світлин відомого рівненського фотомайстра Олександра Харвата. Митець побував три дні на лінії фронту. За його словами, фото «Війномир’я» — це прості, не парадні сюжети звичайних людей на незвичайній роботі.

 

Рівне.