Життєрадісний та щирий, сповнений планів на майбутнє, люблячий син... Все це про 15-річного Сашка Р. із Острога, що на Рівненщині. Проте він уже одинадцять разів залишав батьківський дім. Поліцейські щоразу його повертали матері. Двічі до його пошуків долучався і нещодавно призначений начальник Острозького відділу поліції Едуард Холод. Після останнього зникнення лейтенант вирішив провести з юнаком день, аби зрозуміти причини втеч. «До таких дітей потрібно знайти індивідуальний підхід, — розповідає Едуард Холод. — Наше завдання показати йому, що не обов’язково залишати рідне місто у пошуках чогось цікавого».
«Робочий день» начальник поліції та юнак розпочали у місцевому відділку. У черговій частині Сашкові продемонстрували зброю та амуніцію, які використовують на службі, розповіли, як організована робота поліцейських, коли надходить повідомлення про зниклу дитину. Познайомився підліток і з службовим собакою Жаком, якого щоразу долучали до пошуків «втікача». Побували вони у Межирицькому монастирі та інших визначних місцях Острога. А вже після обіду приступили до патрулювання у складі групи реагування патрульної поліції.
Сашко розповідає, що заробляє на життя, збираючи у лісі ягоди та гриби. Кошти зазвичай віддає мамі, втім іноді у пошуках пригод подорожує Україною. Каже, що розуміє хвилювання батьків, та не може всидіти на місці.
Цими днями Сашко подав документи до Острозького вищого професійного училища. Хоче стати автослюсарем. Розповів, що час, проведений з начальником поліції, йому пішов на користь. Похвалився юнак і подарунком від усього особового складу — мобільним телефоном. Коли дарували його, бажали, щоб юний «турист» завжди залишався на зв’язку, обіцяли в разі необхідності підтримати, вислухати і допомогти.