ХЕРСОН:

«Сміттєву» проблему на Херсонщині намагаються розв’язати за допомогою китайських інвесторів. Представники двох компаній з КНР «Chіna Western Power Іndustrіal Co., Ltd» та «Green Bond (HK) Іnvestment Co., Ltd» представили в облдержадміністрації свій проект будівництва заводу з переробки твердих побутових відходів.


Загальна потужність підприємства становить 600 тонн сміття на добу, а технології утилізації відповідатимуть європейським нормам. Інвестори також оглянули кілька запропонованих майданчиків під розміщення майбутнього підприємства біля Херсона, міст Олешки, Нова Каховка, Каховка та Берислав, хоча поки що остаточного вибору не зробили. Але зволікати далі просто нікуди: якщо від сміття не позбавлятися, його просто ніде буде скидати.


Приміром, у Херсоні можливості комунального полігона з прийому ТПВ фактично вичерпані й екологи наполягають на його закритті вже з початку наступного року. А в сусідніх Олешках полігона взагалі немає — раніше місто вивозило непотріб на херсонський полігон, та тепер у комунальників і цієї можливості не буде.