На Херсонщині вже починають підраховувати, скільки саме численні відпочивальники залишили у місцевих скарбничках. Лише надходження від сплати туристичного збору цьогоріч становили півтора мільйона гривень — на півмільйона більше, ніж торік, зазначають у прес-службі ГУ ДФС Херсонщини.


Та динаміка досить різна: якщо в Генічеському районі його отримали також майже наполовину більше, ніж торік (668,2 тис. грн.), то, приміром, у Голопристанському районі сума збору зросла менш як на третину (до 430,2 тис. грн.). Різниця показує, де активніше виводять з тіні готельний бізнес, а де обмежуються переважно стягненням збору з уже зареєстрованих пансіонатів і баз відпочинку. В одних районах він автоматично зростає здебільшого завдяки збільшенню вартості тимчасового проживання (туристичний збір — це піввідсотка від неї), а в інших нарощують і базу оподаткування.


Не випадково той же Генічеський район поміж курортів став і лідером з надходжень податку на доходи фізичних осіб — працівників оздоровниць, сфери послуг і торгівлі. Він досяг шести мільйонів гривень, і піде на соціальні потреби та розвиток інфраструктури району, аби той став ще привабливішим для гостей азовського узбережжя, повідомляє наш власкор Сергій ЯНОВСЬКИЙ.