ХЕРСОН:

У Херсоні оголосили дводенний траур та скасували всі розважальні заходи. Причина — пожежа у багатоквартирному будинку на розі вулиць Сагайдачного та Пилипа Орлика, де живцем згоріла мати з трьома маленькими дітками. Її цивільний чоловік уцілів лише тому, що вистрибнув з вікна другого поверху, але потрапив до лікарні із опіками 90 відсотків тіла. У Головному управлінні ДС НС Херсонщини кореспонденту «Голосу України» повідомили, що розглядаються дві версії стосовно причин займання: коротке замикання електропроводки та тліючий недопалок, залишений одним із мешканців.


У будинку, зведеному понад сто років тому, згоріло чи пошкоджено загалом одинадцять квартир. Відновленню вони не підлягають, тому муніципальна влада вже зараз шукає для родин кімнати в гуртожитках.


В історичному центрі Херсона чи не кожен рік від старовинних особняків відвалюються якщо не стіни, то балкони. Адже на їхньому капітальному ремонті комунальники хронічно економили, а мешканцям квартир робити його власним коштом було просто не по кишені. От і руйнується архітектурний спадок, остаточно вичерпавши свій резерв міцності.