Рівненщина продовжує розбудовуватися. Активними темпами йде зведення об’єктів соціальної сфери і у поліських районах області. Цьогоріч планують завершити будівництво школи (на знімку ліворуч) на 226 місць у селі Пісків, що в Костопільському районі. Об’єкт на фінішній прямій: уже завершені фасадні роботи, упорядковують прилеглу територію. До робіт долучається і місцеве населення, постійно допомагають 28 батьків, щоб прискорити новосілля. До речі, Пісківська школа — один із проектів нового освітнього простору. Заклад будується за європейськими нормами, з використанням сучасних енергозберігаючих технологій, а учні початкових класів матимуть окремі входи (на знімку).

Не менше чекають на новосілля і у селі Степангород, що у Володимирецькому районі, бо у старій школі навчатися дітям некомфортно. А учнів тут понад півтисячі. Тож пильно стежать за будівництвом і радіють кожному зведеному поверху. Розповіли, що завершується кладка третього поверху першої черги школи (на знімку нижче).

Заступник голови Рівненської ОДА Віталій Ундір розповів, що до кінця нинішнього року планують звести три поверхи навчального закладу в селі Озерці Володимирецького району. Розпочалося будівництво дитсадка на 150 місць у місті Березному у зв’язку із нестачею місць для дошкільнят. Нині завершують мурувати перший поверх будівлі. Тривають роботи на двох спорткомплексах у північних районах Рівненщини. Так, у місті Дубровиця вже звели фундамент адміністративного корпусу, розпочали мурувати, а до кінця року планують накрити. Триповерхову адмінбудівлю Сарненського спорткомплексу вже поштукатурено, проведено комунікації та встановлено вікна. Також уже звели фундамент під спортзал, встановили металевий каркас. Цьогоріч тут планують провести каналізацію та змонтувати опалення. Загальна площа спорткомплексу в Сарнах три тисячі квадратних метрів, спортзал матиме майданчики для ігрових видів спорту та глядацьку трибуну на 760 місць. Після спортзалу будуватиметься басейн.
За словами Віталія Ундіра, у планах подальша розбудова фізкультурної та спортивної інфраструктури області. Окрім згаданих проектів, на Рівненщині планують будівництво ще декількох спорткомплексів, зокрема, у Здолбунівському, Костопільському та Острозькому районах.
«На Рівненщині реалізуються хороші регіональні проекти, тож зможемо розв’язати проблеми великої кількості людей. І це завдяки державній підтримці – на 50—80 відсотків маємо фінансування Державного фонду регіонального розвитку. Тому намагаємося використати бюджетні гривні ефективно», — розповів Віталій Ундір.

Фото надані прес-службою ОДА.