РІВНЕ:

Уперше на Рівненській АЕС стартував новий для вітчизняних атомних електростанцій, спільний з Українським ядерним товариством проект «Ядерна школа РАЕС». Його запровадили для популяризації атомної енергетики, формування потенційного кадрового резерву електростанції та її позитивного іміджу. 

 


Перше організаційне заняття у форматі лекції-бесіди для понад 30 учасників проекту — випускників ПТУ РАЕС, загальноосвітніх навчальних закладів міста-супутника та 30-кілометрової зони спостереження електростанції — провів генеральний директор РАЕС Павло Павлишин (на знімку). Під час лекції молодь дізналася багато пізнавальної інформації, зокрема, про історію створення Рівненської АЕС, основні цілі, принципи та особливості діяльності електростанції, її роль та місце в енергетиці України, тенденції розвитку атомної галузі світу. Більш детально гендиректор розповів про кадрову політику підприємства: кількість персоналу, його середній вік, середню заробітну плату та навчання, яке вони проходять. Також слухачі мали змогу поставити запитання, на які отримали вичерпні відповіді. Зокрема, їх цікавило питання перспективи працевлаштування на РАЕС.


«Ядерна школа РАЕС» триватиме 18 тижнів, до квітня наступного року. В рамках проекту на учнівську молодь чекає насичена програма заходів: лекції провідних фахівців та інструкторів РАЕС, доповіді учнів, спілкування зі студентами профільних вишів та молодими спеціалістами електростанції. Унікальною можливістю для слухачів стане нагода постажуватися на різних посадах у РАЕС, зокрема й на посаді генерального директора, та побувати на промисловому майданчику електростанції, де вони ознайомляться із технологічним процесом. Після закінчення «Ядерної школи РАЕС» усі слухачі отримають відповідні сертифікати.

Фото Юлії КУЛАЄВОЇ.