У Рівному презентували фільм «Легенда про госпітальєрів». Образ головної героїні автори (а це група молодих сценаристів, режисерів та операторів із Києва) взяли з 22-річної рівнянки Яни Зінкевич. Відтак у сюжет стрічки лягли життєві події, пов’язані з нею.
Відважна рівнянка заснувала добровольчий медбатальйон «Госпітальєри», який рятував і продовжує рятувати українських бійців у зоні АТО. Дівчина особисто витягла та врятувала понад дві сотні поранених солдатів з передової, зазнала травм і була на межі життя та смерті. Кілька місяців медики боролися за її порятунок. А після реабілітації вона пересувається на інвалідному візку. За свій подвиг Яна отримала низку нагород. Досі продовжує волонтерити і планує подальше життя присвятити медичній та психологічній реабілітації бійців...
«Легенда про госпітальєрів» — фільм короткометражний. Утім, як заявляють автори, в майбутньому може стати повнометражним. Для цього, принаймні, є дві важливі підстави: кінострічка сподобалася глядачам і в авторів достатньо відзнятого і надзвичайно цікавого матеріалу для повнометражки.