Військова частина в Теребовлі має стати першою відбудованою за 26 років незалежності України. На цьому наголосив голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна під час огляду об’єкта. Тут триває капітальний ремонт: переобладнують казарми, облаштовують КПП, завершують роботи у котельні. Також триває підготовка відкритого майданчика на території частини, де буде розміщено озброєння та техніку. За словами Степана Барни, здати казарму в експлуатацію планують уже в листопаді.
— У ній дислокуватимуться військовослужбовці 44-ї артилерійської бригади — орієнтовно 200 осіб. Фактично це перший поштовх для відновлення військової частини. І хоча вже зроблено дуже багато, проблем вистачає. Бо бракує грошей: їх ще не виділили. А без них неможливо, наприклад, відкрити їдальню, — зазначив він.
Саме тому, попри масштабність робіт, темпами їх виконання керівник області незадоволений.
— З цього приводу розмовлятимемо з Міністерством оборони України. Я хотів би, щоб уже наступного року ми забезпечили не тільки перебування військовослужбовців на території цієї частини, а й її повноцінне функціонування, — висловив сподівання Степан Барна.