Члени Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення відвідали з робочою поїздкою Донецьку область.
«Пенсія — це страхова виплата і її мають отримувати всі громадяни, незалежно від того, чи мешкають люди на контрольованій чи окупованій території України», — заявила голова комітету Людмила Денісова під час зустрічі з представниками громадськості та місцевих органів влади щодо стану соціального захисту внутрішньо переміщених осіб в місті Бахмут.
Під час робочої поїздки члени комітету відвідали управління праці та соціального захисту населення міста Бахмут, міське управління Пенсійного фонду України та відділення «Ощадбанку». В усіх цих місцях відбувалося жваве обговорення проблем переміщених осіб з працівниками та відвідувачами установ.
На сьогодні в Бахмуті проживають 58 тисяч пенсіонерів. 10 тисяч із них — переселенці. Щодня управління соцзахисту та Пенсійний фонд відвідують майже 400 осіб. Головні проблеми, з якими стикаються пенсіонери-переселенці, — це відмови у призначенні чи перерахунках пенсій, обов’язкова реєстрація внутрішньо переміщеною особою, навіть якщо у цьому немає потреби (є житло і реєстрація на контрольованій території), дискримінаційна прив’язка до відділень «Ощадбанку» тощо.
Як зазначила Людмила Денісова, досі є проблеми з поточним обслуговуванням пенсіонерів. «Уже прийнято і підписано Президентом України закон, який передбачає підвищення пенсій, — сказала парламентарій. — Тепер потрібно не лише забезпечити перерахування пенсій, а в першу чергу — належне обслуговування цих людей. І над цим потрібно працювати вже нині. Реінтеграція Донбасу має розпочатися з пенсій».

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.