За останню добу (станом на ранок 12.10) бойовики понад 40 разів порушували «режим тиші». За даними прес-центру штабу АТО, істотно зросла кількість провокацій терористів на донецькому напрямку. Двічі під довготривалим вогнем із гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї опинились укріплення біля Авдіївки, Майорська, шахти «Бутовка». Чотири рази з кулеметів і стрілецької зброї били по укріпленнях у районі Пісків. Крім того, наприкінці доби терористи застосовували кулемети неподалік Зайцевого та Невельського.


На маріупольському напрямку російські найманці з 82-міліметрових мінометів та різних видів гранатометів били по укріпленнях сил АТО біля Мар’їнки, Водяного, Широкиного. У районі Новотроїцького застосували озброєння БМП. На луганському — двічі обстрілювали укріплення в районі Кримського, застосовуючи танк, міномети калібру 82 міліметри, протитанкові гранатомети. Також двічі вже вночі під вогнем піхотного озброєння бойовиків опинились наші укріплення на підступах до Новоолександрівки.


«У відповідь сили АТО оперативно і жорстко 28 разів застосовували весь спектр незабороненого озброєння. Унаслідок бойових дій один український воїн дістав кульове поранення. Нині постраждалий перебуває у військово-медичному лікувальному закладі. Стан його здоров’я оцінюється як задовільний. Втрати ворога уточнюються», — зазначили в штабі АТО. Що відбувається на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район Маріуполя): «Як завжди вночі було гаряче. Орки десь понад дві години поливали нас вогнем. Спочатку кружляв дрон, а потім полетів свинець. Працювали ворожі міномети 82-го калібру та гранатомети. У ці дні є багато поранених. Хлопців доправили до медичних закладів. Додати нічого...».