Вогнева активність окупантів знову сконцентрована на донецькому напрямку. За останню добу (станом на ранок 17.10) бойовики 36 разів порушили перемир’я. За даними прес-центру АТО, терористи обстрілювали протягом кількох годин позиції біля шахти «Бутовка». Неспокійно було і в районі Кам’янки та Невельського.
На маріупольському напрямку російські найманці тричі з гранатометів і кулеметів і один раз з мінометів калібру 82 мм били по опорних пунктах на підступах до Водяного. Також були застосовані 
120 мм міномети поблизу Павлополя. Ворог з озброєння БМП обстріляв наші позиції в районі Новотроїцького. На луганському бойовики застосовували вогнепальну зброю на підступах до Попасної. Протитанкові гранатомети і кулемети використовували неподалік Станиці Луганської та Валуйського.
«Російські найманці обстріляли також позиції українських військових поблизу Залізного Донецької області. Під вогонь також потрапили мирні мешканці міста. Окупанти гатили з мінометів калібру 82 мм. Внаслідок обстрілу поранення шиї та тулуба дістала 48-річна місцева мешканка. Постраждалу доправили до Торецької міської лікарні», — зазначили в прес-центрі АТО.