Тетяна Дацик (їй 25 років) і Володимир Кропивницький (йому 33) мріяли саме про таке весілля. Обоє займаються бізнесом, тож серйозно підійшли і до такої справи, як створення сім’ї.
Дивовижі почалися задовго до того, як зазвучали весільні пісні. Адже освідчився Володимир своїй обраниці не де-небудь, а на одній із найвищих вершин Карпат — горі Піп Іван (її ще називають Чорною горою). Чому саме там? Коли наречений чує таке запитання, відповідає жартівливо: завів так високо, щоб не втекла.

А весільний обряд (на знімку) відбувся на Покрову в історичній частині Житомира — на Замковій горі. Все діялося за давніми народними традиціями: були і запросини, і замішування тіста на коровай, і жартівливий викуп нареченої, і благословення батьків, і вінчання, і взування тещі в чоботи, і пригощання короваєм гостей. А одяг на молодятах був і традиційний, і сучасний водночас.
Оскільки популярність українських весільних традицій зростає день у день, такі обряди в Житомирі відтворювали вже не раз: торік на Покрову, наприклад, так одружилися Анна та Сергій Артеменки. Та частіше це були радше вистави у постановці фольклорно-етнографічних колективів. А цього разу — справжнє весілля. Обручки теж. Настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору отець Богдан Бойко побажав молодій родині щасливого подружнього життя.

Фото прес-служби Житомирської міськради.

Оксана ЛУК’ЯНЕНКО.

Житомир.