Обстріли тривають по усій лінії фронту, в прес-центрі АТО їх нарахували понад 40. Найгарячіше — біля Авдіївки. Бойовики відкривали вогонь також біля шахти «Бутовка», Новоселівки Другої, Троїцького, Майорська, Пісків і Кам’янки. Неспокійно було поблизу Зайцевого.
На маріупольському напрямку гаряче біля Мар’їнки. Також терористи били по опорних пунктах біля Гнутового, на підступах до Лебединського. На луганському поблизу Новоолександрівки окупанти застосовували міномети калібру 82 мм та озброєння БМП. А під вогонь стрілецької зброї потрапили позиції біля Кримського і Попасної.
Яка ситуація на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район Маріуполя): «Обстріли в нашому секторі не припиняються. Учора орки обстрілювали нас вдень. Спочатку гатили зі стрілецької зброї. Ми на такі провокації не відповідаємо. Потім почали стріляти з великокаліберних кулеметів. Б’ють досить влучно. Дуже часто застосовують міномети. Днями дістав поранення наш побратим. Хлопці саме обладнували бліндаж. Прилетіла міна. Поранення не смертельне, буде жити».
Російські найманці продовжують порушувати домовленості про відведення важкого озброєння. Цього разу вони розмістили 6 танків у районі села Зернове, що за 70 км від Донецька. Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ. Крім того, за даними спостерігачів, поблизу села з тягачів розвантажили 6 танків невстановленого типу.
У Мінську вчора знову зустрілися робочі підгрупи контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі. На порядку денному — дотримання «шкільного перемир’я» і звільнення заручників. Крім того, обговорять відкриття КПВВ «Золоте» в Луганській області та ремонт моста в Станиці Луганській.