За даними прес-центру АТО, російсько-окупаційні війська зменшили кількість обстрілів, однак і надалі основна їх активність фіксується на донецькому напрямку. «Загалом за останню добу (станом на 20.10) бойовики 15 разів порушили режим тиші. Окупанти двічі протягом кількох годин били з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї неподалік шахти «Бутовка». З різних видів гранатометів і кулеметів обстрілювали захисників Авдіївки. З цієї само зброї окупанти вели вогонь у районі Верхньоторецького.


На маріупольському напрямку найманці ввечері двічі застосовували автоматичні і протитанкові гранатомети на підступах до Водяного. Також під ворожим вогнем з великокаліберних кулеметів опинилися захисники Гнутового.

На луганському напрямку зафіксовано лише один обстріл. Бойовики били з гранатомета і стрілецької зброї по опорних пунктах нашої армії біля Щастя.


Яка ситуація на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район Маріуполя): «Обстріли не припиняються. Вночі орки зайшли в «сіру зону» і намагалися пройти до нас у тил. Ми їх відігнали, застосували стрілецьку зброю. Майже щоночі вони здійснюють такий рейд. Намагаються підійти впритул до наших позицій. Потім підривають так звані окопні міни. Вони дають змогу швидко, просто серед поля, облаштувати нові укріплення.

Напередодні взагалі міномети не змовкали. Прилітали міни 120-го калібру. Ось такі у нас будні. В підрозділі усі хлопці живі й здорові».


За даними групи «Інформаційний спротив», протягом останнього тижня відзначається зростання активності російських окупаційних військ на Донбасі, на тлі заяв Кремля про «неприйнятність» повномасштабної миротворчій місії, яка нібито суперечить Мінським угодам. «Окупанти для обстрілів використовують 82 мм і 120 мм міномети, 122 мм переносні реактивні пускові установки «Град-П», БМП і танки. Для забезпечення терористичної діяльності частин і з’єднань «1-го АК ДНР» і «2-го АК ЛНР» за тиждень з території Росії було доправлено майже 2500 тонн ПММ (Ровеньки та Червона Могила) і 200 тонн боєприпасів (Харцизьк)», — йдеться у повідомленні групи.


РФ відмовилася надати згоду на розширення мандата місії ОБСЄ на всю ділянку кордону, прилеглу до тимчасово неконтрольованої урядом України території окремих районів Донецької та Луганської областей. Про це йдеться у коментарі МЗС України щодо рішення Постійної Ради ОБСЄ про продовження мандата місії спостерігачів на двох російських пунктах пропуску «Гукове» і «Донецьк». «У зв’язку з ухваленням цього рішення делегація України в ОБСЄ виголосила інтерпретуючу заяву, у якій висловила глибоке розчарування одноосібною відмовою Росії надати згоду на розширення мандата місії на всю ділянку кордону», — йдеться у заяві.