Просвітницька акція «Walk for Freedom» («Хода за свободу»), приурочена до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, відбулась у Тернополі.

Хода з парасольками, що символізували захищеність людей, паралельно відбувалася ще у 40 країнах. Волонтери роздавали буклети з інформацією, яку необхідно знати для безпечної подорожі за кордон: що таке торгівля людьми, які її різновиди, як захистити себе від таких ситуацій та куди звертатися по допомогу.
«Якщо завдяки цій акції вдасться відвернути небезпеку хоча б від кількох людей, це вже буде хороший результат», — наголосив заступник голови ОДА Юрій Юрик.
За два останні роки правоохоронні органи та працівники держустанов ідентифіковали 49 осіб, постраждалих від торгівлі людьми. З них 19 отримали відповідний статус, ще п’ятеро подали заяви на його встановлення, повідомила Марина Пасічник, координатор національної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів, що діє при ГО «Відродження нації» вже понад десять років (тел. 527). За її словами, Тернопільщина єдина у країні має окрему обласну соціальну програму, спрямовану на протидію торгівлі людьми.
Символічну ходу за сприяння Міжнародної громадської організації «Кампанія А21» організував відділ сім’ї та молоді обласної державної адміністрації спільно з ГО «Відродження нації».

Фото надано автором.