Учора Київський районний суд обирав запобіжний захід 20-літній Олені Зайцевій, яка була за кермом автомобіля «Lexus» у момент наїзду на групу пішоходів у центрі міста. Коли верстався номер, рішення ще не було ухвалено.

Харків’яни несуть квіти й лампадки до місця трагедії.

Фото із сайту www.sq.com.ua.

Страшна ДТП, яка сталася 18 жовтня в центрі Харкова, залишається темою № 1 у ЗМІ. Висловлюються припущення, що цього фатального вечора водії не просто їхали з перевищенням швидкості, порушуючи ПДР, а влаштували перегони містом. Як підтверджують деякі матеріали кримінальної справи, у змаганнях брали участь щонайменше два автомобілі. Керівники поліції Харківської області заявляють, що правила дорожнього руху грубо порушила саме водій «Lexus». Але в деяких ЗМІ запитують, чи тільки Олена Зайцева винна в трагедії? Її захисники вже кажуть, що причиною трагедії міг стати автомобіль «Volkswagen». Тим часом Зайцева відмовилася давати будь-які пояснення в порядку статті 63 Конституції України.
За фактом ДТП порушено кримінальну справа. Прокуратура Харківської області затвердила підозру Зайцевій за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, яке призвело до загибелі декількох осіб. Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі.
А поки що Харків готується до важкого похорону.

 

ТИМ ЧАСОМ

Україна перебуває на десятому місці світового рейтингу за рівнем смертності в дорожньо-транспортних пригодах, повідомляє УНІАН з посиланням на інформацію аналітичної групи Corestone Corp. За статистикою, у нас щодня стається у середньому 554 аварії. На першому місці рейтингу станом на липень 2017 року перебуває Грузія, Росія — друга.