На фронті без змін. За останню добу (станом на ранок 23.10) бойовики 12 разів порушували режим тиші. За даними прес-центру АТО, переважно вони використовували піхотне озброєння. Втім, майже півтори години окупанти били із мінометів 82-го калібру, автоматичних та протитанкових гранатометів по захисниках Кримського.
На донецькому напрямку не стихав вогонь ворожих гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї біля Авдіївки та шахти «Бутовка». А з протитанкових гранатометів та озброєння БМП російські найманці понад годину били на підступах до Кам’янки. На маріупольському діставалося морпіхам у Широкиному, Старогнатівці та Водяному — терористи стріляли з великокаліберних кулеметів та гранатомета.
Яка ситуація на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район Маріуполя): «Ситуація під контролем. Однак провокації не припиняються. Тактика у них проста: роблять кілька пострілів і ховаються. Засікти їх складно, адже погодні умови складні — туман. Вночі працювали великокаліберні кулемети й гранатомети. Під ранок прилетіло кілька мін. Гатили не надто влучно. Нині спокійно. Велика небезпека — ворожі снайпери. Вдень вони розпочинають на нас полювання. Тому рухаємося на своїх позиціях обережно. Усі хлопці живі, і це головне».
На Донбасі бойовики продовжують порушувати домовленості про відведення і зберігання озброєння. Про це повідомляє Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ. «За лініями відведення, але за межами виділених місць зберігання в непідконтрольних уряду районах, за даними повітряного спостереження, було виявлено 24 танки невстановленого типу і 6 зенітних ракетних комплексів безпосередньо на південний схід від Бугаївки. Також було виявлено зосередження 90 броньованих машин і 70 вантажівок військового типу», — йдеться в повідомленні місії.