Волонтерський десант від благодійної організації з голландського міста Аппендорф прибув на Тернопільщину.

Благодійники побували на об’єктах особисто, аби подивитись, куди надходить їхня гуманітарна допомога, як її використовують та кому що потрібно. Окрім того, гості відвідали багатодітну матір та людину з обмеженими фізичними можливостями.
«Нам у Нідерландах дуже легко збирати допомогу. Іноді речей так багато, що не встигаємо відправляти. Якщо раніше відправляли в Україну одну-дві вантажівки на рік, то цьогоріч — уже 13», — розповідає секретар організації Анн Зван.
Байковецька об’єднана територіальна громада, зокрема Байковецька та Лозівська школи, а також дитячий садочок теж отримали допомогу. Волонтери зустрілися із сільським головою Анатолієм Куликом, який щиро подякував небайдужим гостям за надані парти школам та матраци для садочка. А Лозівській школі голландці подарували саджанці своїх славнозвісних тюльпанів.
«Допомогу з Нідерландів ми розподіляємо по всій області. Одна із машин попрямувала до Заліщицького, ще дві — до Монастириського та Тернопільського районів», — повідомила Олександра Бригадир, голова обласної організації товариства Червоного Хреста.
Благодійна організація з міста Аппендорф налічує 80 волонтерів. Вони співпрацюють з обласним Червоним Хрестом уже протягом трьох років. Запевняють, що й надалі надаватимуть Тернопільщині допомогу. «А коли Україна стане економічно сильною, тоді спільно з вами допомагатимемо іншим країнам», — вірять гості з Європи.

Фото Оксани СТАРЕПРАВО.