Лише цього року у реальний сектор економіки Тернопільської області вкладено майже 2,8 млрд. грн. капітальних інвестицій. Це той ресурс, який створює робочі місця, наповнює місцеві бюджети. Саме тому від голів громад має залежати, наскільки ефективно вони будуть розпоряджатися цими ресурсами. Таку думку висловив голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна під час засідання Ради регіонального розвитку під головуванням Президента України.


За його словами, політика держави зводиться до того, щоб якомога більше підтримувати діяльність громад. І не тільки в контексті розширення повноважень, а й на фінансовому рівні.


«У нашій області маємо приклади успішних громад, які досить ефективно використовують свої ресурси. І це допомагає їм розвиватися, підвищувати соціально-економічний рівень життя людей, відновлювати інфраструктуру, будувати та відкривати нові об’єкти. Але варто зауважити, що на розвиток інфраструктури Тернопільської області з державного бюджету виділено щонайменше 640 млн. грн. А це вкотре підтверджує, що держава створює умови та дає можливості для розвитку громад. Усе, що від них потрібно, – максимально їх використати», – наголосив Степан Барна.

 

Тернопільська область.

 


На знімку: Степан Барна взяв активну участь у роботі Ради регіонального розвитку.


Фото з сайту www.oda.te.gov.ua