За офіційними звітами Луганська область готова до опалювального сезону на сто відсотків. На жаль, коли прийшов час подати тепло, з’ясувалося, що не всі своєчасно виконали рішення щодо отримання номінації на опалювальний період відповідно до договорів на постачання природного газу. Для цього були потрібні повна оплата або подання НАК «Нафтогаз України» графіків реструктуризації заборгованості. Деякі території зробили це із значним запізненням. Більшість об’єктів, що не мають тепла, розташовані у Рубіжному та Сєверодонецьку.

Директор департаменту ЖКГ облдержадміністрації Віталій Сурай пояснив ситуацію навколо ТОВ «ЛЕО». За його словами, підприємство матиме гроші на спецрахунках, з яких виплачуватиме зарплату та здійснюватиме ремонти основних фондів. ДП «Сєверодонецька ТЕЦ» підписало договір на постачання природного газу. Робота ТЕЦ скоротить дефіцит електроенергії в області.
Проблемним залишається опалення прифронтових Кримського, Нижнього та Тошківки, що залишилися без газу. Є розпорядження Кабміну на виділення з резервного фонду коштів на будівництво газогону, розпочато земельні роботи. Водночас мешканцям багатоповерхівок за підтримки міжнародних організацій надають електрообігрівачі, обласна влада знизила тариф на електроенергію — до відновлення газопостачання він становить 90 коп. до 3000 кВт/год.