У столичному Парку імені Тараса Шевченка завершився четвертий сезон національного проекту «Місто професій». Цьогоріч до Києва долучилися 29 міст України, а також Астана (столиця Республіки Казахстан), що дало проекту змогу набути статусу міжнародного. У Дніпрі та Вінниці відкрито офіси-представництва, котрі вже наступного року проводитимуть захід у кожному місті своєї області.

Як це відбувається? У парковій зоні розгортається імпровізоване містечко, при вході до якого кожна дитина отримує «паспорт» та змогу «влаштуватися на роботу» після короткого майстер-класу від фахівців різних галузей: пожежників та поліцейських, стоматологів та ветеринарів, будівельників та математиків, мікробіологів та банкірів, шоколатьє та барист, лісорубів та автомеханіків — представників понад 70 професій. Сумлінні «працівники» отримують заробітну плату, витратити яку можна в крамниці солодощів та подарунків.
Мета проекту — показати дітям можливості дорослого світу, дати їм спробувати себе у різноманітних сферах та обрати майбутню професію як реалізацію власного потенціалу. Статистика свідчить, що більше половини випускників ВНЗ не працюють за спеціальністю. Сподіваємося змінити цю тенденцію і допомогти маленьким українцям зробити усвідомлений вибір професії. Адже кожен, хто працює із задоволенням, робить це якісно. І в результаті маємо не лише якісний інтелектуальний і виробничий продукт, а й покращення життя загалом.

Надіслала Тетяна СУПРУН.
Фото автора.