У Києві відбувся «курс фототерапії» для матусь Луганщини, які виховують дітей із інвалідністю і тимчасово живуть у столиці зі статусом внутрішньо переміщених осіб. Вони називають себе «особливими матусями», бо витримують велике навантаження, віддаючи сили на виховання своїх незвичайних дітей, щоб ті могли радіти життю і почуватися комфортно попри свою інвалідність.

«Ми чудово розуміємо, що ці жінки не завжди можуть приділити собі багато часу, проте цього дуже хочеться кожній із них, — розповідає директорка Луганського обласного центру соціокультурної адаптації молоді Тетяна Баранцова. — І саме з такого приводу у моєї колеги — фотохудожниці Валентини Уварової — народилась чудова ідея. Вона запропонувала провести фотосесію для цих справді мужніх мам. Своєрідну фототерапію, щоб кожна жінка, яка віддає всі свої сили дитині, відчула себе привабливою, красивою та бажаною». Крім того, в рамках заходу кожна з «особливих матусь» змогла навчитись фотографувати та редагувати свої роботи».

Організатором заходу виступив Луганський обласний центр соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями за підтримки управління молоді та спорту Луганської ОДА.

Луганська область.