Владу Дріщуку з Хмельницького 13 років. У хлопця ДЦП, і йому важко говорити, ходити та писати. Порушення дрібної моторики рук істотно ускладнює його життя, вчителі його почерку не розуміють, і щоб не відставати від однолітків, хлопець навчився швидко працювати на планшеті. Попри всі труднощі він мріє стати професійним фотографом. Влад сам знайшов гурток, де вчиться робити якісні світлини. Вдома знімає на телефон, але розуміє, що досягти успіху у професії з таким інструментом буде непросто.

Завдяки команді проекту «Здійсни мрію» мрія Влада здійснилася. Одного дня хлопця чекала просто злива подарунків. З самого ранку він — у професійній фотостудії, поруч із ним відомий український фотограф Вадим Яцун, а в руках — нарешті професійний фотоапарат! Казка продовжилася уроками теорії, відвідуванням фотовиставки у столиці та практичними заняттями у студії за участю моделі. Крок за кроком Влад вчився міцно тримати камеру та виставляти світло.

Та на цьому сюрпризи не скінчилися. На останньому занятті фотомоделями для Влада стали справжні «зірки»: співачки Світлана Тарабарова, Лавіка, солістка гурту «Pur:Pur» Ната Сміріна та ведуча Лідія Таран.

«Історія Влада мене захопила, тому я із задоволенням узяла участь у цій фотосесії. Такі проекти надихають і нагадують, що час не можна марнувати. Якщо є сили і можливість працювати, працюй!» — поділилася враженнями Світлана Тарабарова.

«Мені дуже подобається, коли дитина мріє про якийсь розвиток: професійний, творчий. І ці бажання обов’язково мають здійснюватися. У процесі фотозйомки Влад казав мені, що людина має щось відчути, аби передати емоцію на знімках. Він казав: «Радій!», «А тепер сумуй!», «Мрій про щось». Він емоційно скеровував мене. Це важливо. Фотограф має бути психологом», — прокоментувала Лавіка.

Усміхнений і щасливий Влад повернувся до рідного міста. А прийшовши у понеділок до школи, не повірив очам. Вісім його світлин із «зірками» прикрасили стіни школи, а рідні, друзі, однокласники та вчителі вітали його з першою фотовиставкою!

Хлопчина розплакався від щастя. Ці аплодисменти та привітання Влад запам’ятає назавжди.

«Я хочу в майбутньому мати власну студію і бути професійним фотографом. Поки що я професійний десь відсотків на 10. Мені ще треба багато працювати», — з усмішкою каже хлопець.

«Це був такий сюрприз! Усі його вітали... Дуже зворушлива мить, і для мене особливо. Головне, щоб він не здавався!» — каже Владова мама Олена.

«Я щаслива, що здійснилася ще одна велика мрія! А світ познайомився зі ще однією талановитою дитиною. Це прекрасні миті — коли можна забути про тяжку хворобу, про всі труднощі і віддатися захопленню. Попереду Новорічні свята. Ми запрошуємо всіх стати чарівниками та втілити в життя мрії діток, змушених жити у лікарнях і боротися з тяжкими недугами. Чудеса — це те, що їм потрібно найбільше», — зауважила Лідія Таран.

Саме для тих діток, які щодня борються за свої життя, започатковано проект «Здійсни мрію», кураторками якого є телеведучі Лідія Таран та Олександра Лобода. Проект допомагає дітям, для яких кожен прожитий день — це диво. Команда прагне об’єднати чарівників та мрійників з усієї країни, знайти підтримку у відомих людей. 

За рік існування проекту реалізовано вже понад 50 дитячих мрій. Допомогти у їх здійсненні та лікуванні маленьких пацієнтів може кожен, реквізити проекту «Здійсни мрію» на офіційному сайті — wish.1plus1.ua, а також на сторінці благодійного фонду «Ти не один». Долучайтеся до всеукраїнського руху добра!

Вл. інф.
Фото надані організаторами.