У наступному році успіх чекає на тих, хто готовий і хоче працювати. Символ року Собака прихильний саме до таких людей. Сприятливим він буде для Тельців, Раків, Левів, Козерогів, Риб. Влаштовувати сімейне щастя почнуть Овни, Діви, Стрільці і Водолії. Пізнанням внутрішнього світу захопляться Близнюки, Терези та Скорпіони.

Для Овнів період пізнавальний, цікавий, але непростий. Енергійним та діяльним Овнам важко пристосуватися до розміреного темпу Собаки. Не біжіть попереду паровоза, наражаючись на перешкоди, призначені не для вас. Цей рік змусить Овнів покинути зону комфорту та виявляти гнучкість у всьому.
Для врівноважених і витривалих Тельців настане по-справжньому унікальний час. На початку переслідуватиме відчуття, що ви щось пропустили-втратили. Довіртесь власній інтуїції. У жодному разі не піддавайтеся впливу емоцій і не зрікайтеся своїх принципів, навіть якщо вас схилятимуть до цього. Очікуються важливі знайомства. На відпочинок краще вирушати у гори, ніж на море.
Непередбачувані Близнюки не залишать шансів конкурентам. Цікаво складеться ситуація у сфері кохання і стосунків. Саме в цьому році пощастить зустріти того, хто вас по-справжньому зрозуміє. Будьте до нього поблажливими. Не бійтеся змін задля власного розвитку. Фінансових сюрпризів очікуйте влітку. Шукайте нові цілі, спрямовані у майбутнє.
Для реаліста Рака цей рік стане вихідною точкою, яка змінить пріоритети, мету та потреби. Всі рішення приймайте самостійно. У розпал пристрастей контролюйте себе. Не змішуйте романтику і побут, але й не приховуйте своїх емоцій. Незважаючи ні на що, ви, як ніколи, здатні покращити світ навколо! Хоча доведеться добряче попрацювати...
Яскравого Лева очікуватимуть насичені події, успіхи в професії та творчості. Вони нарешті усвідомлять, що нема сенсу примушувати всіх танцювати під їхню дудку. Левів надихатимуть різні ідеї, які стосуватимуться дому й сім’ї. Уникайте самотності і провокацій щодо близьких. Вами має керувати справедливість. На вас чекають справжні пригоди, якщо відкриєтеся світу. Але перш ніж вирушити у дорогу, вирішіть сімейні проблеми.
У практичної Діви все під контролем. Життя просувається правильним курсом, і ви оберете вдалу позицію. Самотні Діви стовідсотково знайдуть свою долю. Сімейні — зміцнять свої стосунки або перейдуть на принципово новий рівень. Вдалий час для початку власного бізнесу. Не впадайте в улюблену самокритику, навіть якщо буде привід. Адже ви реалізовуватимете свій творчий потенціал, а без промахів і помилок тут не обійтися.
Схильні до сумнівів Терези у 2018 році заслужили на відпочинок для накопичення сил. Обставини дадуть вам змогу робити те, що давно хочеться, а не те, що треба. Ви давно планували мати свій дах над головою. Сміливо беріться за будівництво хатинки. У вас буде вибір: залишатися на місці чи переїхати. Обидва варіанти перспективні. Рік Жовтого Собаки пройде під прапором дружби та єднання з близькими по духу людьми. Тому труднощі не переживайте на самоті.
Консервативним Скорпіонам випаде шанс для самореалізації. Рік пройде активно і творчо. Нові випробовування буде подолано з честю. А от стосунки з близькими потребують перегляду. Вам багато треба змінити, навіть свою точку зору: вчіться заспокоюватися і дивитися на світ іншими очима. У будь-якому разі це піде на користь. Тільки не замикайтесь у собі, не рушайте у мандри самі, краще — з сім’єю або друзями.
У амбітних Стрільців життя налагоджується, але про спокій вони тільки мріятимуть. Велика ймовірність потрапляння у негативні ситуації... за власної ініціативи. Також це чудовий романтичний час. А щоб досягти сімейного благополуччя, знадобиться свіжа стороння думка, до якої варто дослухатися. У плані бізнесу рік дуже вдалий, якщо не боятиметеся відповідальності. Допоможуть друзі, та й ви відіграєте не останню роль у їхній долі.
Послідовним та цілеспрямованим Козерогам рік Собаки обіцяє злет у кар’єрі та розвиток бізнесу. Але не поспішайте, все добре обдумайте, складіть план — і тільки тоді дійте. Натомість у романтичній сфері очікуються американські гірки! Собака прихильний до Козерогів, які думають не тільки про себе. У будь-якому разі виявляйте активність та ініціативу — і світ усміхнеться вам!
Для доброзичливих Водоліїв рік видасться творчим і цікавим, істотні результати можливі у будь-якому напрямку. З січня відчуєте потужний приплив життєвих сил. Добра нагода для довго виношуваних змін. Але: емоції тримайте при собі і планами не діліться, доки вони не почнуть реалізовуватися. Також не варто занадто швидко звикати до нових знайомих. Не зволікайте у вирішенні проблем зі здоров’ям.
Для мрійливих Риб це рік сплетіння почуттів, подій та емоцій. Через складнощі в сім’ї або в колективі доведеться вирішувати проблеми інших. Не розраховуйте на миттєву прихильність, але згодом ви станете для когось надійним і вірним другом. Залишайтеся собою, робіть те, що вважаєте за потрібне. Якщо ви одинак, на вас чекає казкова романтика. Тільки вірте в себе!

Із зірками розмовляла Людмила БУСИНКА.
Мал. Олексія КУСТОВСЬКОГО.