Із загальноосвітньою школою № 58 Маріуполя «Голос України» пов’язує тісна дружба. Цього року ми надсилали до цього закладу, розташованого в Талаківці поблизу лінії розмежування, книги українською мовою, зібрані співробітниками редакції. Це стало гарним подарунком до нового навчального року. Багатьом учням школи доводиться діставатися на уроки із населених пунктів, розташованих майже на передовій. Мрії та сподівання цих дітей напередодні Новорічних свят зібрали педагоги школи.

«Привіт, Святий Миколаю!
Ми дуже раді, що ти читаєш нашого листа.
Протягом усього року ми були слухняними, допомагали батькам, старанно навчалися, були підтримкою та опорою для своїх друзів.
Ми з нетерпінням чекаємо свята, щоб отримати подарунки. Цукерки, печиво, іграшки нам дуже подобаються, але за чотири останні роки ми всі швидко подорослішали і тепер розуміємо, що без них можна прожити. Звертаючись до тебе, від усього серця хочемо попросити лише одного — миру та злагоди нашій країні. Святий Миколаю, зроби так, щоб кожна родина в новому році стала щасливою: повернулися додому ті, хто був на війні, батьки отримали гарну роботу та працювали за фахом.
Ми знаємо, що ти добрий чарівник, тому не відмовиш нам у проханні виконати наше заповітне бажання: відпочивати влітку на березі нашої маленької теплої річки Кальміус, який зараз заміновано. Поверни нам змогу відпочивати в літніх таборах на Азовському узбережжі. Ми живемо в чудовому мальовничому куточку великої України і сподіваємося, що коли скінчиться війна, наше селище знову заживе повноцінним життям.
Ми, своєю чергою, обіцяємо не розчаровувати тебе впродовж усього року».

Колективний малюнок учнів 5-Б класу.

З любов’ю
учні 5-Б класу.

«Дорогий Діду Морозе!
Увесь рік я поводилася чемно, добре вчилась у школі і допомагала мамі вдома. Тому як нагороду я бажаю отримати баночку горіхової пасти «Nutella». А ще я дуже хочу, щоб в Україні закінчилася війна. Нехай у всьому світі буде мир, щоб люди могли радіти життю».

Анастасія БЕРБЕНЧУК, 4-й клас.

Анастасія БЕРБЕНЧУК, 
4-й клас.

«Привіт, Святий Миколаю!
Мене звати Альона. Я дуже хочу, щоб ти завітав до мене в гості. У мене є мрія — я хочу жити на березі моря. Але також я дуже хочу, щоб завершилися воєнні дії на сході України, щоб війна більше нікому і ніколи не заважала. Хочу, щоб діти і дорослі мали змогу займатися улюбленими справами і їздити в улюблені міста. Я дуже сподіваюся, що ти здійсниш мої мрії. Я чекатиму тебе, Святий Миколаю, з подарунками».

Альона КАПШИТЕР, 
4-й клас.

«Любий Святий Миколаю!
Напередодні твого свята я мрію про довгоочікуваний мир у нашій державі. Я вірю, що нарешті запанують злагода і тиша, і всі діти житимуть і спатимуть спокійно, без вибухів та страху за своє життя і життя рідних.
А взагалі я сподіваюся, що Святий Миколай не омине своєю увагою і мене та принесе мені подарунок — мої улюблені цукерки».

Вікторія ДОРОХІНА, 4-й клас.

Вікторія ДОРОХІНА, 
4-й клас.

«Шановний Святий Миколаю!
Я дуже хочу попросити тебе виконати моє заповітне бажання. Ми з мамою живемо в маленькому селищі, все у нас гарно, але немає вдома татка. А мені так хочеться зустріти Новий рік разом — мама, тато і я. Подаруй, будь ласка, мені таку змогу. Я написала для тебе віршик:
З Новим роком, Миколаю! Хай вам буде ласка!
Подаруй мені, будь ласка, новорічну казку.
Щоб була ялинка в хаті, поруч батько й мати,
Щоб ми разом мали змогу свято зустрічати.
Щоб солодощів багато, іграшки, дарунки,
І Мороз хай намалює гарні візерунки.
Подаруй мені, прошу, брата і сестричку,
Щоб змогла я в коси їй заплітати стрічку.
Хай замовкнуть назавжди вибухи й гармати,
Дай нам миру на землі. Що нам ще бажати».

Марія, учениця 7-го класу.

Марія,
учениця 7-го класу.

ДО РЕЧІ

Малюнки, надіслані учнями школи № 58, стали основою виставки, яку відкрито в стінах редакції. Тепер працівники газети та гості «Голосу України» можуть оглянути роботи школярів із прифронтової зони. А згодом малюнки «переїдуть» до музею газети.