Рівненський міський Палац дітей та молоді шостий рік поспіль закликає рівнян робити «Добро на Різдво». З 2012-го, відколи стартувала ця благодійна акція, збулося вже 76 дитячих мрій. Цього року «Добро на Різдво» стартувало 19 грудня 2017-го і триватиме до 19 січня Нового 2018 року, щоб здійснити мрії дітей з особливими потребами, соціально незахищених та соціально вразливих категорій, тяжкохворих, що потребують довготривалого лікування.

Минулорічна учасниця акції Аліна Спасіба (ліворуч), яка втратила свого тата через війну на сході України, отримала в подарунок планшет — його вручила генеральний директор групи компаній «Реноме» Надія Гладкевич (праворуч), а також стильний одяг від Рівненського льонокомбінату, кросівки від небайдужого рівнянина.

Директор Рівненського міського Палацу дітей та молоді Ірина Первушевська розповіла про мрії учасників нинішньої акції:
— Брати Роман та Дмитро Вишневські — діти з особливими потребами. Старший, 11-річний Роман, дуже талановитий, створює власні комікси та декламує вірші, мріє про смарт-годинник та хокейну ключку. Молодший Дмитро, якому дев’ять років, любить тварин, а особливо коней, мріє про кінну прогулянку та машинку «Макквін». Дев’ятирічний Степан Чумак — з багатодітної родини (окрім нього, в сім’ї ще восьмеро дітей), на Новорічні свята бажає отримати велосипед. Така сама мрія про двоколісного друга і в десятирічного хлопчика з особливими потребами Андрія Антонюка. Є мрії й у дівчаток. Так, наймолодша учасниця акції Марія Бондаренко (їй всього три роки, страждає на тяжку недугу) хоче, щоб Святий Миколай подарував рожеві ролики. Хоча й Соломія Мельник у свої шість років має важкі вади зору, однак займається співами та грає на скрипці. Від Миколая мріє отримати давно бажану нову скрипку або фортепіано.

Олександра ЮРКОВА.
Фото Ганни АІЛІНЧІЙ.

Рівне.

ДО РЕЧІ

Палац дітей та молоді закликає кожного небайдужого спробувати себе в ролі Святого Миколая та долучитися до здійснення дитячих мрій. Ви можете зробити омріяні подарунки дітям або ж перерахувати кошти на їх придбання на рахунок ГО «Сприяння позашкільній освіті та соціальному захисту дітей та підлітків ПДМ»: розрахунковий рахунок 26009012073131 в ПАТ «Укрсоцбанк» МФО 300023, код ЄДРПОУ 225663863 з призначенням «Благодійні внески «Добро на Різдво».