На Прикарпатті дітям, позбавленим батьківського піклування, подарували будинок! Ключі та документи на чимале сільське обійстя, де окрім помешкання є всі належні господарські прибудови, рідним братам і сестрам вручили голови Надвірнянської РДА та районної ради Олександр Кеніз, Іван Гурмак та начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Марія Сметанюк.

Тож відтепер у селі Красна семеро нових мешканців. Наймолодшій Марії — 12 років, найстаршому Роману — 23. А є ще Назар, Юрій, Ольга, Дмитро та Іванна. Минуло 11 років відтоді, як вони залишились без мами, а тата позбавили батьківських прав. Діти виховувались у соціальних закладах області. 15-літній Назар навчається в Івано-Франківському вищому художньому професійному училищі № 3 і перебуває на повному державному забезпеченні. 13-річний Юра та найменшенька Марічка проживають у дитячому будинку сімейного типу в місті Косів. Їхні повнолітні брати та сестри досі жили в селі Зелена, де була їхня батьківська хата. Тепер рідні мають змогу знову бути разом, а молодші мають до кого приїхати в гості.

Вітаючи новоспечених краснівців, О. Кеніз наголосив, що коли є складна ситуація — важливо всім бути разом і допомагати один одному. І висловив сподівання, що власне житло стане для них хорошим стартом у доросле життя.
Як повідомили у Надвірнянській РДА, трикімнатний будинок було придбано в рамках реалізації районної «Програми підтримки дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, на 2016—2020 роки» за кошти обласного та районного бюджетів.

Галина БРУХАЛЬ.
Фото прес-служби Надвірнянської РДА.

Івано-Франківська область.