Амбіційний план перетворити кілька кілометрів Чорноморського узбережжя у Голопристанському районі Херсонщини на курорт за європейськими стандартами просуває влада регіону. Він має цілком привабливий вигляд: із набережною, пляжами, готелями на двісті тисяч місць і спортивними комплексами загальною площею майже п’ятсот гектарів. Уже обране й місце під розташування майбутнього курортного раю: неподалік села Круглоозерка, поруч із уже існуючим курортом «для бідних» під назвою Залізний Порт.
Керівництво Херсонської облдержадміністрації готове зробити перший крок: обіцяє відремонтувати 8,5 кілометра дороги до села, аби інвестиції не «залягли» в якійсь ямі посеред асфальту. Кажуть і про те, що якісь інвестори з Литви готові вкласти в проект мало не п’ять мільярдів євро.
Та тільки вони щось не дають про себе знати, а поки підприємців із Круглоозерки умовляють об’єднатися та спільно вкласти власні кревні в укріплення берегів, що їх активно розмиває море. Підприємці вагаються, і сумніви в них викликає насамперед таке: чому агітувати за порятунок берега раптом узялися дрібних комерсантів із невеликими фінансовими ресурсами, а не тих невідомих інвесторів, які «сидять на мішках із євро»?

Херсонська область.