Російська кампанія з дезінформації спрямована на підрив засад об’єктивної журналістики і призводить до поширення упередженої інформації, заявив голова Комітету Європейського парламенту у закордонних справах німецький депутат Девід Макаллістер у середу під час дебатів у Європарламенті, присвячених протидії російській пропаганді в країнах ЄС. Він наголосив, що Євросоюз повинен зміцнити позиції спільноти у протистоянні їй.
«У першу чергу — неупереджено розслідувати російське втручання у виборчі кампанії. По-друге, запровадити цілеспрямовані санкції у зв’язку з хакерством та публікацією сфальсифікованих конфіденційних даних», - наголосив Макаллістер. Також він закликав зробити оперативну робочу групу зі стратегічних комунікацій постійною структурою ЄС, забезпечивши її належним фінансуванням. І виступив за розробку ефективної стратегії щодо розвитку комунікацій та просування європейської політики і цінностей, інформує УНІАН. 
Представник Єврокомісії Джуліан Кінг наголосив, що «російська влада не демонструє сором’язливості щодо цілей кампанії з дезінформації» і вважає її «законним інструментом» та ще одним типом збройних сил. А британський євродепутат Жерар Баттен заявив: «Пан Путін є гангстером, який очолює гангстерську державу», цитує УНІАН. Він нагадав, що ще за часів Радянського Союзу Кремль витрачав мільйони на підрив західних урядів і суспільства, і сьогоднішня Росія не робить нічого нового.
З огляду на це євродепутатка від Латвії Сандра Калнієте запропонувала посилити в межах ЄС рівень поінформованості та обмін досвідом. «Мені шкода, що можливості ЄС фінансуються недостатньою мірою і не вистачає персоналу. Комісія та Європейська служба зовнішніх справ не почули тривожних дзвінків, які звучали у цій будівлі та в європейських столицях з часу початку війни проти України», — сказала Калнієте. Депутат переконана, що потрібно залучити адекватні ресурси на європейському рівні для захисту від впливу пропаганди. За її словами, бюджет Агентства ЄС з кібербезпеки необхідно збільшити в десять разів.