Жителів Полісся України та Білорусі навчатимуть органічного виробництва ягід. Це передбачено проектом «Формування підприємницького середовища для органічного виробництва ягідних культур в трансприкордонних районах України і Білорусі». Його відібрали серед інших у рамках Програми територіального співробітництва Східного партнерства Білорусь — Україна.

Проект у Рівненській області реалізовуватиме Національний університет водного господарства та природокористування протягом 14 місяців. Його загальна вартість — майже 85 тисяч євро. Це кошти донорських європейських фондів, серед яких — GIZ.

Як розповів професор НУВГП та керівник гранту Петро Скрипчук, головна мета проекту — формування бізнес-середовища, яке об’єднає усіх зацікавлених у вирощуванні та переробці ягід. Задля цього створять Регіональний консультаційно-освітній центр, презентація якого відбудеться вже 22 березня на базі університету.

Учасникам проекту надаватимуть рекомендації, їх вчитимуть розробляти бізнес-плани і проекти з органічного й традиційного ягідництва, горіхівництва, рекультивації земель, організації екологічного бізнесу й туризму, організовувати кластери та кооперативи.

Петро Скрипчук переконаний, що проект дасть змогу збільшити кількість підприємців у цій сфері, підвищити інвестиційну привабливість трансприкордонних регіонів, а також налагодити ділові контакти у сфері ягідництва.

Рівне.