У неділю Папа Римський Франциск зустрівся з українською громадою у греко-католицькому соборі Святої Софії у Римі (на знімку), де, зокрема, помолився за закінчення війни на Донбасі. Виступаючи перед вірянами, він сказав, що розуміє їхній біль за Батьківщину, і закликав не втрачати надії. Зустріч відбулася на запрошення глави Української греко-католицької церкви (УГКЦ) Святослава Шевчука.

Понтифік  зізнався, що кожного вечора та кожного ранку бачить святиню, яка нагадує йому Україну. «Хочу розповісти вам один секрет. Вночі, перед тим, як іти до ліжка, та вранці, коли прокидаюсь, я завжди зустрічаюся з українцями… Щовечора, перед тим, як іти спати, цілую ікону Пресвятої Богородиці, яку мені подарував ваш Верховний Архієпископ (С. Шевчук. — Ред.), і зранку також вітаюся з нею. Тож можна сказати, що розпочинаю та завершую день по-українськи», — цитує Папу Римського «Радіо Ватикану».
«Ми разом молилися за Україну, просили нам мудрості і єдності, віра нас має єднати, а не розділяти — заради країни і добрих справ», — написала у Фейсбуку Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, яка була присутня на службі в соборі Святої Софії. «Він згадав у промові три імені: Йосипа Сліпого, свого наставника Стефана Чміля і Любомира Гузара, чия смерть боляче зачепила всіх українців, незалежно від віросповідання. У промові Папи велику частину складало звернення до українських жінок, яких багато працює в Італії, які важкою працею заробляють на життя, які живуть з молитвою, з вірою і з Україною в серці. Ці жінки з українськими прапорами, з соняшниками стояли біля церкви й вітали Папу», — розповіла вона.

Фото зі сторінки у Фейсбуку «Радіо Ватикану».