Уряд Туреччини провів в Анкарі форум бізнесменів, присвячений розвитку малого та середнього бізнесу, навчанню людей, які хочуть відкрити свої майстерні або магазини, основ економіки. Прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим зазначив, що влада країни для підвищення економічного зростання робить ставку на людський чинник. За його словами, економічний розвиток Туреччини багато в чому пов'язаний з наявністю потужного кадрового потенціалу на найбільших підприємствах країни. Він особливо наголосив, що прогнози, які лунають з-за кордону, і розмови усередині країни про наближення нової економічної кризи в Туреччині безпідставні, і порадив людям сміливо ставати підприємцями.

 

Прем'єр-міністр запевнив, що турецький уряд робить і робитиме все можливе для розвитку малого та середнього бізнесу, його захисту. І обнадіяв, що вести бізнес буде легше за рахунок проведення незабаром податкових реформ.

 

"А тим, хто пророкує Туреччині економічний колапс 2018 року, хочу повідомити деякі статистичні дані. Тільки в січні 2018-го в Туреччині було створено 9 631 нову компанію. Це на 61 відсоток більше, ніж у грудні 2017 року. І нові підприємці працюють успішно. Про яку кризу може йтися?" -- сказав прем'єр-міністр.

 

Олександр БІЛИК.

 

Голос України