РІВНЕ:

В управлінні оперативного командування «Захід» створено бібліотеку для узагальнення та впровадження у військах досвіду ведення бойових дій в АТО. Вона вмістила понад 2000 фотографій, брошур, методичних посібників, настанов та відеофайлів. Для зручності матеріали поділено на розділи, які включають усі роди військ ЗСУ. Окремим питанням винесено морально-психологічне забезпечення та фактори, які впливають на ефективне виконання завдань.

На знімку (справа наліво): першими відвідали бібліотеку військовослужбовці Тетяна Логвинюк, Юрій Главацький, Олексій Бондаренко.

Фото автора.

Як зазначив офіцер групи узагальнення бойового досвіду підполковник Ярослав Назарко, вивчення напрацювань ведення бойових дій з метою досягнення найкращих результатів своїх військ — справа ненова. Цей напрям роботи розпочато ще до збройної агресії на сході України.

Достойне місце у бібліотеці знайдено і для подарованого бійцям «Фронтового альбому», автором якого є фотокореспондент газети «Голос України» Олександр Клименко. У ньому зібрані фотографії, зроблені ним у зоні АТО. Вони показують, що там відбувається і як прості українці захищають мир та незалежність своєї держави.

Віктор ШУБЕЦ, прес-офіцер.