АТ «Мотор Січ» представило створений за держпідтримки перший український гвинтокрил. МСБ-2 «Надія» — це модернізована версія МІ-2, потужністю 465 кінських сил і дальністю польоту 720 км. Машину оснащено потужними двигунами, новою скляною кабіною та авіонікою, що відповідає сучасним вимогам. Вертоліт призначений для перевезення до семи пасажирів, а також здатний підняти вантаж вагою понад тонну.

У серійне виробництво він може надійти вже цього року, тільки-но завершаться випробування. МСБ-2 універсальний і здатний функціонувати нарівні з імпортними аналогами: його можуть використовувати підрозділи ДСНС і санавіації, для патрулювання доріг, моніторингу газо- і трубопроводів. Вартість гвинтокрила становить майже два мільйони гривень, що дешевше від аналогів, переконалася наш власкор Тетяна КУЧЕРЕНКО.

— Ми подали заявку на сертифікацію в національний сертифікаційний центр і міжнародний центр АРМАГ. Чекаємо представників європейського сертифікаційного центру із Брюсселя, — прокоментував подію генеральний авіаконструктор АТ «Мотор Січ» В’ячеслав Богуслаєв.