Виробники фанери Рівненщини (область виготовляє 65 відсотків від загальноукраїнського обсягу) звернулися до Рівненської ОДА з проханням стабілізувати постачання сировини на їхні підприємства. Представники «ТзОВ «ОДЕК Україна», ТОВ «Костопільський фанерний завод», ТзОВ «Олісма» кажуть, що відчувають дефіцит деревини — це може призвести до зниження темпів виробництва. Останнім часом фанерні підприємства дедалі частіше використовують деревину, яку накопичили на своїх складах за попередній період.

Тим часом лісівники кажуть, що свої договірні зобов’язання виконують. Уся деревина, яку заготовили лісгоспи області, виставляється на аукціон для закупівлі. Усі рубки дерев здійснюються відповідно до проектів лісовпорядкування.

«Проблему потрібно вирішити. Адже робота промислових підприємств — це основа економіки області. Поставку сировини на рівні регіону ми можемо гарантувати. Проте попит деревообробників на сировину зростає. Тому Рівненська ОДА звернеться до Держлісагентства з проханням про збільшення заготівлі деревини та реалізації фанерної сировини за рахунок підприємств лісової галузі сусідніх областей», — наголосив заступник голови РОДА Ігор Тимошенко. Про це інформує наш власкор Олександра ЮРКОВА.