У Кремінській обласній спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті відбувся обласний соціокультурний захід «Лицарі та панночки-2018», у якому взяли участь діти та молодь з обмеженими фізичними можливостями (на знімку — один із моментів свята).

Майже сто учасників із різних куточків Луганщини приїхали на фестиваль, щоб показати свої таланти і поспілкуватися в дружньому колі своїх однолітків. Захід «Лицарі та панночки» вже десять років допомагає дітям з проблемами здоров’я повірити в свої сили, знайти друзів, однодумців і навіть поєднати серця.
Почесними гостями заходу були заслужені майстри спорту, чемпіони світу з танців на візках Сніжана та Володимир Керничні, чемпіонка світу з одиночних танців на візках Наталія Чехонацька. Їхні номери найбільше вразили присутніх, адже витончені рухи, висока точність виконання та енергійність виступів вселили віру та натхнення у маленьких глядачів.
Як зазначив голова Луганської асоціації організацій осіб з інвалідністю Микола Надулічний, головною метою заходу була соціокультурна адаптація молоді з обмеженими фізичними можливостями: «Діти — найвразливіша категорія, і вони особливо потребують психологічної допомоги та підтримки. Організовуючи такі фестивалі талантів, ми сприяємо розвитку комунікативних можливостей і творчої самореалізації дітей та молоді, що мають інвалідність».
Хочеться додати, що не менш важливим завданням «Лицарів та панночок» є подолання стереотипного ставлення до осіб з інвалідністю у середовищі однолітків і в суспільстві загалом. Цей потрібний захід організували управління молоді та спорту Луганської ОДА та обласний центр соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями. А ініціаторами гуманітарної підтримки виступили ГО «Спілка Самаритян України Київське об’єднання», БФ «Заради тебе» та Луганська асоціація організацій осіб з інвалідністю під патронам голови Луганської ОДА Юрія Гарбуза.

Павло ВОРОНЦОВ.
Фото прес-служби Луганської ОДА-облВЦА.

Луганська область.