Керівникам обласних управлінь Державної міграційної служби доручено максимально сприяти оформленню ID-карток (пластикових паспортів) випускникам загальноосвітніх навчальних закладів. Про це йдеться у повідомлення ДМС, розміщеному на її сайті.
Менш як за місяць стартує вступна кампанія, а без паспорта абітурієнти не потраплять до технікумів чи коледжів. Вступати за свідоцтвом про народження мають право лише діти, яким виповниться 14 років після 1 травня 2018-го. Тож керівники територіальних підрозділів, у співпраці з місцевими управліннями освіти та навчальними закладами «вирішуватимуть питання організації прийому учнів в окремо встановлені години та невідкладно прийматимуть рішення про документування після проведення відповідних перевірок».
Перший паспорт у формі ID-картки видається безплатно, нагадують у ДМС. Для його оформлення школяру необхідно звернутися до підрозділу Державної міграційної служби або центру надання адмінпослуг за місцем реєстрації та надати свідоцтво про народження, паспорти батьків або одного з них, а також довідку про реєстрацію місця проживання.