Під час зустрічі Першого заступника Голови Верховної Ради Ірини Геращенко із представниками делегації Королівства Норвегія на чолі із Державним секретарем Міністерства закордонних справ Королівства Норвегія Аудуном Халворсеном (на знімку) було обговорено широке коло питань двосторонньої співпраці.

І. Геращенко підкреслила, що, незважаючи на напружену безпекову ситуацію на Донбасі і окупацію АР Крим Російською Федерацією, Україна залишається відданою зобов’язанням та поступово впроваджує необхідні зміни в пенсійній, медичній, енергетичній, освітній галузях та у сфері протидії корупції.
Перший заступник Голови Верховної Ради України поінформувала, що 18 січня цього року Верховна Рада ухвалила новий закон про приватизацію державного майна, яким запроваджено суттєві прозорі зміни до процесу приватизації. Також І. Геращенко зауважила, що цієї сесії Україна продовжить працювати у сфері протидії корупції, а закон про створення Антикорупційного суду буде ухвалено в червні.
І. Геращенко звернула увагу на небезпеку реалізації проекту «Північний потік-2». Політик підкреслила, що це виключно політичний проект Росії, який підірве економіку України та дасть змогу РФ шантажувати країни ЄС. Під час зустрічі сторони обговорили питання протидії гібридним методам війни РФ.
Особливу увагу на зустрічі було приділено поточній безпековій, гуманітарній та екологічній ситуаціям на Донбасі. Ірина Геращенко зауважила, що сьогодні на Донбасі є 35 непрацюючих шахт, більшість з яких затоплені. Політик наголосила, що повне затоплення цих шахт, зокрема й шахти «Юнком», може призвести до радіаційної катастрофи, проте РФ відмовляється надавати доступ міжнародним фахівцям для проведення моніторингу та здійснення необхідних заходів із відкачування вод.
Своєю чергою Аудун Халворсен повідомив, що Норвегія залишається відданим партнером України на шляху її європейських та євроатлантичних прагнень. 

Фото  Андрія НЕСТЕРЕНКА.
За повідомленням прес-служби апарату Верховної Ради України.
Більше фото тут — www.golos.com.ua