Голова Верховної Ради Андрій Парубій провів зустріч із cпеціальним представником Державного департаменту США в питаннях України Куртом Волкером. Учасники заходу обговорили ситуацію на сході. Курт Волкер поділився своїми враженнями про гуманітарну кризу в прифронтових районах Донбасу.

 

Керівник секретаріату Голови Верховної Ради України Тетяна Подольська,
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій,
перший заступник керівника управління забезпечення міжпарламентських зв’язків апарату Верховної Ради України Олександр Фурман,
прес-секретар Голови Верховної Ради України Андрій Ковальов.

 

Посол США в Україні Марі Йованович та Курт Волкер.

 

Голова Верховної Ради заявив, що для України дуже важливою є позиція США щодо продовження й посилення санкцій проти Російської Федерації. «Путін не хоче жодних компромісів, — сказав глава парламенту. — Йому не потрібен контроль над кількома районами. Йому потрібно повернути вплив загалом».
Андрій Парубій розповів Курту Волкеру про активну регіональну співпрацю, яку проводить Україна в рамках Балто-Чорноморського співробітництва. Підкреслив, що Україна та законодавчі органи Латвії, Литви, Естонії, Польщі виступають категорично проти будівництва газогону «Північний потік-2». «Північний потік-2» — це російська зброя у війні не лише проти України, а й проти всіх країн вільного світу. Це інструмент Путіна, щоб зробити європейські країни залежними від Росії. Якщо запрацює «Північний потік-2» і українська газотранспортна мережа втратить своє значення, це може стати каталізатором для повномасштабного військового наступу російських військ на нашу територію», — зазначив Андрій Парубій.
Голова Верховної Ради поінформував спеціального представника Державного департаменту США про ухвалення Верховною Радою важливого законопроекту із захисту інтелектуальної власності. А також поділився планами щодо законодавчої діяльності парламенту. «Головним завданням на найближчі тижні є розгляд і ухвалення закону про Антикорупційний суд, — акцентував він. — Нас чекає важка робота, адже нині документ має 1925 правок. Не відкидаю можливості, що його розгляд займе кілька днів». Серед законодавчих пріоритетів глава парламенту назвав і законопроекти про національну безпеку, про розмінування, Виборчий кодекс, а також оновлення складу Центральної виборчої комісії.

Прес-секретар Голови Верховної Ради України.
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.
Більше фото тут — www.golos.com.ua

 

***

Ситуація на Донбасі та важливість розгортання миротворчої місії ООН на окупованій частині регіону — головні теми перемовин Президента України Петра Порошенка та Спеціального представника США по Україні Курта Волкера, які відбулися в середу в Києві. Як повідомляє прес-служба глави нашої держави, співрозмовники також наголосили на необхідності негайного звільнення українських заручників. Важливу увагу було приділено співпраці в сфері безпеки та оборони між Києвом та Вашингтоном, зміцненню партнерства України з НАТО та питанню енергетичної безпеки з урахуванням ризиків, які несе «Північний потік-2». Окрім того, сторони обговорили прогрес та підтримку нашої країни на шляху реформ, зокрема у сфері боротьби з корупцією.