Під час нападу проросійських сепаратистів чотири роки тому, 22 травня, під Волновахою загинули 18 українських військовослужбовців 51-ї окремої механізованої бригади, десять із яких були з Волинської, а троє — з Рівненської областей.
— Міський голова Луцька Микола Романюк (на жаль, нині покійний) ініціював тоді будівництво у Волновасі храму, — розповідає голова Рокитнівської РДА Микола Кушнір. — Мешканці Волині підтримали цю ідею, почали вносити пожертви для її реалізації. Голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко вважав, що до цієї благородної справи варто долучитися і нашій області, оскільки це була б своєрідна данина пам’яті полеглих під Волновахою земляків. Доручив цю справу мені. Мешканці нашого Рокитнівського району з розумінням поставились до цього й активно вносили пожертви на будівництво храму у Волновасі. Тільки на іконостас із нашого Рокитнівського району доставили туди фуру відбірних вільхових лісоматеріалів, а від мешканців Рівненщини — ще й 132 тисячі гривень.

І ось 22 травня храм у Волновасі освятили, він носитиме ймення Святого Миколая Чудотворця (на знімку). На заході були присутні матері десяти загиблих Героїв з Волині та Рівненщини, їхні родичі.
— Біля храму побудовано дзвіницю та дві каплички, — розповів Микола Кушнір, який був присутній на його освяченні, а також на заходах з ушанування пам’яті загиблих Героїв. — Храм стане не лише місцем для молитви. Це цілий комплекс, місце для духовної реабілітації та навчання, тут діятиме недільна школа. А ще біля нього планують облаштувати невеличкий сквер для відпочинку з дітьми — на себе це взяла місцева влада.

Фото надано прес-службою Рівненської ОДА.