Поряд із кіоском на ринку біля станції метро «Лісова» в Києві, де 25 травня побили військового пенсіонера, сталася сутичка між чоловіками в балаклавах та правоохоронцями. Група хлопців із закритими обличчями почала громити кіоски та ламати ролети начебто на знак розплати за побиття учасника війни на Донбасі. Щоб угамувати їх, поліція застосувала газ.

«Конфлікт на столичному ринку виник ні з чого. Жінка з двома синами підійшла до прилавка і хотіла взяти якийсь пакетик. Продавець накинувся на неї, почав погрожувати. Мій тато проходив повз і зробив зауваження, що не варто так поводитися з жінками, особливо якщо ти ще й іноземець і перебуваєш в Україні. Хлопець перемкнув увагу на тата, вів себе агресивно і вдарив його. Тоді тато викликав поліцію і сказав, що з’ясовувати стосунки треба в присутності правоохоронних органів. Продавець одразу викликав своїх молодчиків і почав закривати торгову точку, показувати пачку грошей та погрожувати», — розповіла «Голосу України» донька постраждалого Олена Стойко.

Як повідомив днями ЗМІ радник міністра МВС Антон Геращенко, учасників та свідків інциденту забрали у відділок. Нападники-торговці зникли з місця злочину. У пенсіонера — перелом носа. Громадянина Грузії, який завдав тілесних ушкоджень чоловікові, вже затримано.

Утім, конфліктна ситуація на цьому не вичерпалася. Після побиття пенсіонера на ринок приїхали невідомі, які почали громити кіоски та ламати ролети. Хтось застосував газ, після чого чоловіки почали кидати каміння у бік правоохоронців.

Як повідомили учора в прес-службі столичної поліції, троє правоохоронців постраждали під час цих погромів. «Загалом до управління поліції доставили 34 особи: із ними спілкуються правоохоронці для встановлення всіх обставин події», — зазначили в силовому відомстві.