Викладачка Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, заслужений діяч мистецтв України Марина Соченко на акції з вимогою звільнити українського режисера Олега Сенцова виходить з його портретами. Перший мисткиня написала ще чотири роки тому, коли сценариста і письменника затримали за надуманим звинуваченням і кинули за грати. Марина Соченко розповідає, що над художнім образом політв’язня Росії працювала кілька місяців. На її картині Олег Сенцов розриває грати, через які у світ виривається білий птах свободи. З цієї картини художниця віддрукувала плакати. З ними активісти під Посольством РФ неодноразово вимагали звільнити не лише Олега Сенцова, а й інших незаконно ув’язнених громадян України.
— Слова Олега: «Доблесть сильніша від тирана», а ще те, що він оголосив голодовку, змусили знову взятися за пензлі і намалювати другий портрет режисера, — каже Марина Соченко. — На ньому Олега душить гідра, це путінський режим. Та йому не здолати українця, якому допомагає козак із булавою.
Обидва портрети художниця передала сестрі Олега Сенцова Наталії Каплан. Нині Марина Соченко працює над портретами двох інших ув’язнених Кремлем українців — Олександра Кольченка та громадського діяча Миколи Карпюка.