Якісна високопрофесійна медична діагностика стає доступною для всіх мешканців Рівненщини. Це один із стратегічних напрямів розвитку Рівненського обласного клінічного лікувально-діагностичного центру імені В. Поліщука, де нещодавно відкрито сучасний центр телемедицини. 
Фахівці центру використовують його не лише для контактів з провідними українськими та закордонними медичними закладами, а й для поліпшення якості та повноти виїзної діагностики бригад в селах та селищах краю.
«Під час приїзду групи наших лікарів у сільські заклади первинної ланки (ФАПи та амбулаторії) вони не тільки обстежують місцевих пацієнтів, а й засобами телемедицини долучають до роботи всіх необхідних спеціалістів діагностичного центру. Тож пацієнтам без нагальної необхідності не потрібно їхати до обласного центру, а всім профільним лікарям центру не треба проводити багато часу у відрядженнях», — каже головний лікар діагностичного центру Роман Шустик.
«У травні цього року наші лікарі вже провели консультації пацієнтів за допомогою центру телемедицини під час виїзного прийому в одному із сіл області, — розповідає керівник центру телемедицини Рівненського обласного діагностичного центру Ігор Гашинський. — Наш комплекс дозволяє робити це зручно і швидко, адже він повністю мобільний і готовий до роботи за кілька хвилин».
Менш ніж за три роки бригади здійснили 83 виїзди в райони області, під час яких провели 10266 обстежень. Патологія виявлена у 89 відсотках випадків, вперше — у 39 відсотках випадків, — таку статистику навів керівник центру Роман Шустик.

Рівне.