У Чорноморську на Одещині завершилася VII Всеукраїнська спартакіада серед народних депутатів України, депутатів обласних, районних, міських, селищних та сільських рад. У ній взяли участь понад 400 спортсменів із 17 областей, які змагалися в п’яти видах спорту: футзал, волейбол, настільний теніс, шахи й шашки.

Серед волейболістів під № 1 — голова обласної ради Олександр Сич.

Команду депутатів Івано-Франківщини очолив голова обласної ради Олександр Сич — капітан волейбольної збірної. На відкритті спартакіади керівнику Прикарпаття довірили нести прапор команд-переможців минулорічного турніру разом із Олександром Вельбівцем із Черкащини та Володимиром Ширмою з Рівненщини.
Переможні бали прикарпатській команді принесли 23 депутати з усіх представлених на спартакіаді районів області. Зокрема, волейболісти й футболісти стали чемпіонами в загальнокомандному заліку, не програвши жодного матчу.
Додали переможних балів і тенісисти. Депутат Городенківської міськради Ігор Терлецький став срібним призером спартакіади, а депутат Новокривотульської сільської ради Марія Гоцуляк здобула четвертий результат серед жінок. Прилучилися до загальнокомандного рейтингу прикарпатські депутати і в змаганнях із шашок та шахів. Нагороду отримав голова облради Олександр Сич.
Другу сходинку п’єдесталу пошани посіла збірна команда депутатів Сумщини, а бронзовими призерами спартакіади стала команда Житомирської області.
Підсумовуючи змагання, заступник голови фізкультурно-спортивного товариства «Спартак» Володимир Тібабішев наголосив на зростанні спортивного рівня депутатів-учасників та побажав гідно підготуватися до наступної Всеукраїнської спартакіади. Її проводять з ініціативи Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту і туризму, Міністерства молоді та спорту, ФСТ «Спартак».
Після повернення зі спартакіади голова Івано-Франківської облради Олександр Сич поділився враженнями від змагань: «Враження, звичайно, дуже хороші! Передусім — спілкування з колегами з інших областей і взаємне пізнання! Переконаний, спорт є прекрасним методом зшивання країни. Друге — з кожним роком дедалі більше загострюється спортивна конкуренція. Наше незмінне лідерство стимулює й інші області знаходити внутрішні резерви та щоразу привозити кращі склади команд. І ще одне — прекрасне враження про Чорноморськ! Дуже охайне, чисте і зелене місто. Багато дерев і троянд! Місто комфортне. Гарний стимул працювати ще більше на розвиток Прикарпаття».

Людмила СТРАЖНИК.
Фото Мар’яни ГРИНЕЧКО.

Івано-Франківська область.