Комісія Мінрегіонбуду остаточно погодила проекти, які цьогоріч реалізуватимуться на Рівненщині за кошти Державного фонду регіонального розвитку. Перший у списку — спорткомплекс на вулиці Макарова у Рівному, на який передбачили 30 мільйонів гривень.

«Окрім ДФРР щонайменше 15 мільйонів гривень надійде з іншого джерела державного фінансування — субвенції на спорудження спортивних арен. Також з обласного бюджету вже передбачили перші 5 млн грн. Нині маємо 50 мільйонів для гарного старту будівництва цього важливого для області інфраструктурного об’єкта. Адже на території Західної України немає спортивних баз такого рівня», — розповів голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.
Загалом кошти ДФРР отримають 27 об’єктів Рівненщини, на що передбачили 214 млн грн. Серед них — Степангородська і Цепцевицька школи, Дубровицький та Борбинський НВК, навчальні заклади у селах Залав’я Млинівського та Жобрин Рівненського, Старому Селі Рокитнівського районів. Фінансову підтримку матимуть проекти з будівництва дитсадків в Оржеві Рівненського, Перебродах Дубровицького та Новомильську Здолбунівського районів, містах Березне та Дубно.
Кошти спрямують також на добудову спорткомплексу у Сарнах, будівництво спортзалу ДЮСШ у Здолбунові, реконструкцію басейну ЗОШ І—ІІІ ст. № 7 у місті Дубно, спортивно-оздоровчого комплексу у Дубровиці, ДЮСШ у Костополі. Фінансування отримають і Рівненська обласна дитяча лікарня, Зарічненська ЦРЛ та обласний центр комплексної реабілітації інвалідів в Олександрії Рівненського району. Гроші надійдуть ще й на гуртожиток для медиків у місті Острог тощо.