Тема лісозаготівлі на Закарпатті й надалі викликає, зазначають в ОДА, незмінний резонанс з різними спекуляціями та вкидами неперевіреної чи відверто фейкової інформації.
— Ліміти заготівлі деревини (кількість і види рубок) встановлює Мінекології, а не ОДА чи управління лісомисливського господарства, — наголошує голова облдержадміністрації Геннадій Москаль. — Ці ліміти доводять до кожного держлісгоспу. Норми санітарних рубок встановлює Державне спеціалізоване лісозахисне підприємство після обстежень лісу. Тому спрощена картина деяких журналістів чи «активістів» про «верховинця з сокирою, котрий вирубує Карпати» є абсолютно неправдивою і неадекватною.
За словами очільника регіону, керівництво лісгоспів «змушене виконувати доведені згори плани роботи, інакше його звільнять через профнепридатність. Але це не означає, що Карпати нещадно вирубують, а на їх місці залишається пустеля. Та й незаконні вирубки, стверджує начальник обллісмисливгоспу Валерій Мурга, з кожним роком відчутно зменшуються. 

Ужгород.