На Херсонщині подорожній знічев’я... спалив пшеничне поле. Мешканець Миколаєва влаштувався на сезонні роботи в Каховському районі, та з ним роботодавець не розрахувався. Украй розчарований заробітчанин вирішив пошукати щастя деінде, і пішки почимчикував аж до села Кам’янка-Дніпровська на Запоріжжі. Дорогою зайшов у магазин по цигарки, і там йому на здачу дали ще й коробку сірників.

Біля села Таврійського у Верхньорогачицькому районі чоловік натрапив на велике пустирище, і йому стало цікаво, як швидко вітер понесе полум’я сухою травою. Щоб вдовольнити дурну цікавість, пішохід підпалив пачку з-під цигарок і кинув її долу. А далі й незчувся, як сильний вітер перекинув вогонь на пшеничне поле, і вісімнадцять гектарів достиглої пшениці наче корова язиком злизала».
Тут нагодилася поліцейська група швидкого реагування. «Копи» знайшли свідка, котрий підвозив палія і на власні вуха чув, як той хвалиться знищенням ниви, що саме чекала жнив. За вказаними прикметами злочинця затримали всього за півгодини. І тепер йому належить компенсувати завдані підпалом збитки. А вони чималі: адже на полі місцевого одноосібника спопеліло пшениці на 200 тисяч гривень!

Херсонська область.